MAJALesjak Gavriloska

KDO SEM JAZ?

Maja Lesjak Gavriloska
Rojena 1978 v Celju
Email: maja@malapala.com
Telefon: +386 51 387 616

NEKAJ O MENI

Maja Lesjak Gavriloska, oblikovalka, slikarka in ilustratorka.
Rojena 1978 v Celju. 1999-2004 je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer Vizualne komunikacije; mentor Tomaž Kržišnik.
Maja je jadra svoje kreativne poti obrnila v svojevrstno ilustracijo. To je gotovo tudi posledica njene zasebne kreativne in karierne poti, ki jo s svojimi otroki doživlja iskreno in intenzivno.
Skupaj s štirimi korenjaki se sprehaja od svojega do njihovega otroštva in svoje še vedno ne izživeto otroškost udejanja v figuraliki, ki je po barvitosti in atributih, ki spremljajo te portretne like zelo otroška, medtem ko je je karakter likov nemalokrat celo avtoportreten ali celo zelo odraslega videza. Emblematika, ki je prisotna v njenih delih pa odstira njena soočanja in poznavanja zakonitosti prezentacije vizualnih komunikacij. Znakovnost se seli iz slike v sliko in sledimo zelo zanimivim variacijam. Figuralika, ki je osrednji nosilec slikovne površine je dominantna v svoji pojavnosti, ki izmišljenim in slikovitim figuram vdahne sanjski karakter, hkrati pa nas nagovarja s svojo radoživostjo. Dinamičnost še potencirajo motivi, ki prehajajo iz domišljijskega v realni svet ali pa v obratnem vrstnem redu.

NEPOPISANO PLATNO

STOL ZA RAZMIŠLJANJE

WORKING

KONTAKT
  • Malapala, umetniški studio
  • Stari trg 2, SI-3320 Velenje
  • Tel.:+386 51 387 616
  • E-mail:maja@malapala.com
© Copyright 2017 Malapala.com
error: Content is protected !!